De Hollands grof is een donker meergranen volkorenbrood. Uniek zijn de zachte roggekorrels. Bevat gele lijnzaadjes en is afgewerkt met havermout. Het brood is supermals door de granen, maar bevat wel uitsluitend tarwevolkorenmeel. Hoe lekker en voedingsrijk kunnen we het maken?
- *
- *
Ingrediënten: water, volkorentarwemeel, tarwegluten, rogge, gierstvlokken, tarwebloem, lijnzaad (geel), lupinegrits, sesamzaad (gepeld), havergrutten, tarwezuurdesem (gedroogd), havervlokken, gist, tarwemoutmeel (geroosterd), tarwezemelen, gerstemeel, suiker, gerstemoutextract, tarwemout (gebroken), plantaardig vet (palm), havermeel, verdikkingsmiddel (guarpitmeel), bakkerszout, zuurdesemextract (rogge), tarwemoutmeel, glucosestroop, enzymen, kaliumjodide, antiklontermiddel (natriumferrocyanide), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur).
Voedingswaarden | per 100 gram |
Energie: | 962 kJ / 230 kcal |
Vetten: | 4,5 g |
Waarvan verzadigde vetzuren: | 1,2 g |
Koolhydraten: | 31,0 g |
Waarvan suikers: | 2,2 g |
Voedingsvezels: | 6,8 g |
Eiwitten: | 12,3 g |